PSD Constanța crede în Moș Crăciun și campania electorală civilizată

În timp ce necrofagul de la Cotroceni s-a urcat, pentru a treia oară, pe cadavre ca să ceară guvernul lui și să-i zică ceva de mă-sa PSD, reprezentanții de frunte ai PSD Constanța au anunțat că au tras învățămintele necesare din desfășurarea de la Europarlamentare și că vor avea o campanie electorală dinamică, bazată pe cifrele privind creșterile de salarii și pensii, pe volumul absorbției de fonduri europene și guvernamentale la nivel județean, de numărul covârșitor de kilometri de drumuri județene asfaltate, de investițiile făr de număr – făr de număr – făr de număr în Spitalul Județean Constanța. Și, după aia, da, se vor așeza pe genunchiul lui Moș Crăciun și îi vor spune o poezie privind dorințele social – democrate la alegerile prezidențiale.

Poate să aibă succes o astfel de campanie în societatea românească de astăzi, în care răspunsul adversarilor politici va fi format din puține cuvinte., repetate obsesiv? Adică Muie, Hoții, Pușcărie? Am îndoieli. Când un gunoi stalinist de dimensiuni apocaliptice rânjește în continuare din reclamele probabil celui mai mare magazin online românesc sfidând zecile de mii de morți din închisorile iadului bolșevic românesc al anilor 50 și zecile de mii de familii și destine distruse de cenzura comunistă patronată de tocmai boșorogul anapaukerist, care vorbește despre… libertate aplaudat de adepții triadei Muie – Hoții – Pușcărie, fără ca societatea să aibă o reacție virulentă și întemeiată, să te aștepți la succesul unei astfel de întreprinderi mi se pare de-un optimism vecin cu sinuciderea.

Îmi amintesc cum, nu mai departe de acum 4 ani, o pagină de Facebook de Constanța, manevrată din umbră de o (hilară  presupunere) distinsă doamnă, altfel foarte bugetară, angajată de domnitorii pesediști locali ca tăietor de frunze la câini la o instituție culturală locală, vărsa hârdaie de mizerii ordinare, de minciuni de-o grosolănie greu de închipuit, de injurii explicite la adresa familiei candidatului de atunci la Primăria Constanța, Decebal Făgădău. Madama s-a reactivat în aceste zile și a reînceput activitatea de lătrău de campanie, antiPSD, pasămite fiind de dreapta tăntica, dreapta aia cu care își numără leafa consistentă și mărită repetat fix de cei pe care îi vrea morți politic.

Sigur, este bine și, culmea mitologiei românești, nemțește ca PSD să spună oamenilor ce a făcut în județul Constanța: sute de kilometri de drumuri județene de cea mai bună calitate, zeci de reabilitări de infrastructură școlară, refacerea aproape completă a sistemului de irigații, investiții de milioane de euro în sistemul de sănătate al județului, începând cu Spitalul Județean și continuând cu unitățile sanitare din celelalte localități din județ, dezvoltarea turismului prin ușurarea taxărilor de toate felurile, aducerea de bani europeni cu sutele de milioane de euro în județ, ca să nu ne mai căcăm în fundul curții și după aia să bem, de la cișmeaua din curte apă amestecată cu propriul căcat.

Dacă oamenii vor înțelege că o țară nu se construiește cu ură și slogane despre Muie, ci cu multă muncă, poate că Moș Crăciun chiar există și PSD Constanța poate să pregătească o poezie.