Tu te-ai înscris la Crosul Mării Negre?

Evenimentul se va desfășura pe 27 octombrie, începând cu ora 10.00, pe plaja Modern. Crosul Mării Negre păstrează latura nobilă: participanții vor alerga pentru o Mare Neagră mai curată, #fărădeșeuridinplastic.

După ce primele ediții au adunat peste 5.000 de participanți , la a patra ediție a Crosului Mării Negre cuvintele cheie sunt surprize și premii pentru participanți din partea partenerilor evenimentului.

Evenimentul se va desfășura pe 27 octombrie, începând cu ora 10.00, pe plaja Modern. Crosul Mării Negre păstrează latura nobilă: participanții vor alerga pentru o Mare Neagră mai curată, #fărădeșeuridinplastic. Cursa nu este contra cronometru, fiecare participant putând face acest lucru individual. De asemenea, participanții vor putea alege distanța pe care vor alerga, la fel ca și în anii anteriori.

Plaja Modern – Casa Căsătoriilor și retur – Sector de cros dedicat doar elevilor de grădiniță și clasele 0-I
Plaja Modern – Plaja Universitate (Zoom Beach) și retur – distanța scurtă – 4 km
Plaja Modern – Plaja Reyna și retur – distanța lungă – 7 km
Nu există taxă de participare și nici limită de vârstă, toți doritorii putând să se înscrie prin completarea unui formular online până pe data de 20 octombrie. Formularul poate fi accesat aici http://bit.ly/2m68ECf

Cadrele didactice se pot înscrie pe liste separate, aici https://forms.gle/AgwYkyp5srS1YS1q9

Care sunt noutățile celei de-a patra ediții?

În primul rând, participanții vor avea două provocări: Prima dintre ele va fi aceea de a purta un element vestimentar sau un accesoriu care să fie caracteristic viețuitoarelor marine. A doua provocare va fi de a arunca la coș un deșeul întâlnit pe traseul lor : ”Poate fi orice fel de deșeu, de la PET-uri, la mucuri de țigară sau ambalaje. Ideea este de a avea o Mare Neagră și o plajă fără deșeuri, așa că această ediție va fi orientată foarte mult către acest aspect. Deșeul va fi aruncat la coș, iar sub coș va exista o pubelă, astfel încât deșeurile vor fi colectate într-un singur loc”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator eveniment.

De asemenea, va exista un moment de încălzire, asigurat de 2 traineri de la WorldClass Romania. Vor exista colțuri de relaxare și colțuri interactive, unde participanții vor putea câștiga diferite premii de la partenerii evenimentului : ”Am gândit această ediție special pentru a crea dinamism și interacțiune în locația evenimentului. Fiecare colt de activare al partenerilor va avea diferite provocări pentru participanți, astfel încât să creăm o atmosferă cu adevărat inedită”, spune Anca Maria Gheorghe, coordinator eveniment. .

Având în vedere faptul că evenimentul se va desfășura pe plajă, există un set de reguli care trebuie respectate:

Se interzice aruncarea deșeurilor de orice fel pe plajă sau în apa mării;
Se interzice accesul persoanelor însoțite de animale în spațiul plajei;
Se interzice accesul și staționarea autovehiculelor pe plajă.
Nerespectarea acestor prevederi poate duce la aplicarea de sancțiuni conform legilor în vigoare.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului MARLITER – ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, BSB-138, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020.