Turcia, foarte interesată de investiții în Constanța

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a primit vizita Excelenței Sale doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia la București (fost consul general al Republicii Turcia la Constanța), a domnului Sulhi Turan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța și a domnului Güven Güngör, preşedintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Discuțiile s-au axat pe importanța menținerii și dezvoltării relației de prietenie și de cooperare în special în domeniile economic, educațional, cultural și al securității în zona Mării Negre.

În cadrul întrevederii, primarul Făgădău a subliniat relațiile excelente ale municipiului cu cele patru orașe înfrățite din Turcia: Izmir, Istanbul, Silivri și Eskișehir, precum și cu ambasada, consulatul, mediul de afaceri, reprezentanții statului turc în domeniul cultural și de investiții și, nu în ultimul rând, comunitatea locală.

„Bine ați revenit acasă, doamna ambasador! În mod evident, lucrurile s-au schimbat la Constanța față de cum le știați dumneavoastră. V-aș propune să lucrăm îndeaproape și să creăm o agendă pragmatică, în primul rând în folosul comunității și în al doilea rând, al orașului și al județului. O altă propunere pragmatică ar fi crearea unui cadru de discuții în mediul de afaceri, pentru că orașul nostru reprezintă o zonă de interes pentru oamenii de afaceri turci, pentru companiile din Turcia care doresc să-și dezvolte afacerile. Ne dorim parteneriate serioase, puternice, cărora să le asigurăm întreg sprijinul instituțional“ a declarat Făgădău.