USR-istul Stelian Ion, o mișcare isteață pe baza Teoriei Blatului

Am anunțat încă de acum aproape o lună de zile că deputatul USR Ion Stelian va fi candidatul USR pentru Primăria Constanța. Nu știu dacă este cea mai bună soluție pe care o poate propune alegătorilor această formațiune politică, dar sunt foarte sigur că este, de departe, cea mai vizibilă și cea mai eficientă din punct de vedere electoral.

Mărturisesc, însă, că nu m-am așteptat ca useristul să și facă prima mișcare inteligentă, câștigătoare din toate direcțiile, prin care trage preșul cu alegători înspre înspre tolba proprie.

Pe scurt, Stelian Ion a invitat partidele considerate de opoziție să susțină un singur candidat, apreciind domnia sa că astfel vor înfrânge candidatul PSD. Ceea ce, matematic, este corect. Bineînțeles că useristul va fi refuzat de liderii politici ai celorlalte partide, altele decât PSD, însă asta contează mai puțin, fiindcă pe rețelele sociale alegătorii vor afla, de la propagandiștii useriști, campioni în topul comunicării agresive, că PNL – Pro România – ALDE – PMP au făcut blat cu PSD, au vândut voturile și singurul luptător adevărat antiPSD este alesul lor, Stelian Ion.

Bâlbâiala nesfârșită din sânul liberalilor constănțeni, a căror conducere se arată incapabilă să se decidă asupra unui candidat care să reprezinte dorințele măcar ale militanților partidului, dacă nu și ale votanților cu vederi liberale, certifică, în mintea multor electori, probabilitatea acestui blat cu PSD Constanța. Dacă adăugați la aceasta faptul că se mai și pregătesc să facă un guvern minoritar, din care USR NU VA FACE PARTE, guvern care își va lua în cap toți bocancii electorali până în luna iunie a anului de grație 20-20, avem tabloul complet al ratării alegerilor, în favoarea USR.

Despre reacțiile alianței Pro România – ALDE să consemnăm declarația făcută, cu nu mult timp în urmă de unul din liderii săi politici: Nu îi voi face greutăți prietenului meu Decebal Făgădău! E blatul făcut sau nu? Las pe cititori să răspundă la această dilemă electorală.

PMP are un lider cu calități, dar căruia deja i se varsă hârdaie cu rahat în cap, iar după constatarea justiției cu privire la tătucul Petrov, băsiștii cronici și-au căutat alți reprezentanți politici ce pot prezenta urme de isterie politică, așa că…

Așadar, dacă partidele antiPSD vor accepta propunerea lui Stelian Ion, îl vor accepta ca lider și vor accepta riscul ca USR să domine copios Consiliul local, iar ele să aibă câțiva cocoșei rătăciți prin încăperea legislativului local. Dacă nu vor accepta propunerea lui și vor continua plimbarea prin pădure cu opaițul în mână, în căutarea candidatului perfect, vor consfinți teoria blatului și-i vor trimite în brațe electoratul antiPSD. Oricum o vor da, Stelian Ion va câștiga voturi, bazându-se în mod corect pe babilonia din taberele adversarilor politici.