Valentin Vrabie: Să rostim cu respect, oriunde în lume, Medgidia!

„Dragii mei,

După cum știți, ziua de 1 Decembrie reprezintă un moment cu profunde semnificații istorice, un moment în care celebrăm actul fondator al României moderne: Marea Unire din 1918, când a fost proclamată la Alba Iulia unirea Transilvaniei cu ţara, desăvârşind astfel România Mare.

Pentru că ziua de 1 Decembrie 1918 a reprezentat de fapt împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generaţii de români, şi noi avem, astăzi, datoria de a păstra vie identitatea naţională, de a pune umărul la consolidarea unei Românii puternice, demne şi prospere!

Într-un moment de profundă trăire, de unitate și solidaritate, în calitate de primar al municipiului Medgidia, vreau să vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea dumneavoastră și mă bucur că munca din ultimii trei ani începe să dea roade. În această zi a responsabilității cred că, într-un final, s-a înțeles că orgoliile politice și interesele personale sau de grup nu au ce căuta pe acest drum al transformării.

Doresc tuturor medgidienilor o zi naţională care să ne deschidă inimile şi sufletele, o zi în care să reflectăm împreună la ce am făcut bine şi la ce am greşit, o zi în care să conștientizăm ce ne-a unit şi ce ne-a dezbinat!

Trebuie să înțelegem cu toții că fără omenie, toleranță și responsabilitate nu putem progresa și că numai împreună putem schimba viitorul nostru, pentru a deveni mândri de originile noastre, pentru a rosti cu respect, oriunde în lume, numele acestui oraș prosper și demn: Medgidia!

La mulţi ani, medgidieni!
La mulţi ani, români!
La mulți ani, România!”

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia