ZIUA IEI la Constanța

Ziua Iei se sărbătorește în Constanța pentru al cincelea an. Anul acesta, gazdă ne va fi ArtAntik Gallery, unde vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Universale a Iei.

17 iunie – atelier de pictat linguri de lemn – costumul tradițional românesc. În cadrul atelierului copiii vor învăța prin pictură care sunt o parte din elementele componente ale costumului tradițional.

18 iunie – pictură pe sticlă – reproducere ”La Blouse Roumaine” a lui Matisse. Copiii vor afla ce este aceea o ie, ce elemente din natură se regăsesc în cusăturile acestora și cum putem păstra și transmite mai departe tradiția, de la o generație la alta.

19 iunie – pictură pe lemn – Satul dobrogean – Cu prispă, flori și ferestre albastre, casele dobrogene ne duc în lumea poveștilor. Motiv pentru care vom povesti legende specifice Dobrogei.

Atelierele vor avea loc între orele 11.30-12.30 și 18.00-19.00 și vor fi susținute de Lili Sumănaru.

Pe durata atelierelor copiii se vor răcori cu limonadă, iar mamele ce îi însoțesc vor avea ocazia să participe la un curs de inițiere în lumea bijuteriilor de colecție, ținut de Andrei Neagu – colecționar și manager ArtAntik Gallery.

Cost atelier: 40 lei (în acești bani intră materialele folosite, limonada pentru copii și mame, cafeaua pentru mame).

21 iunie – Anul acesta gazdele, ArtAntik Gallery, și organizatoarea Lili Sumănaru și-au propus să inițieze conceptul UrbanIA, o introducere a iilor tradiționale în moda urbană.

„Dorim să demonstrăm încă o dată că IA se poate purta oriunde, oricând. Ești la modă, respectând tradiția. Revenim pentru această zi cu un eveniment separat” a declarat Lili Sumănaru, organizatoarea evenimentului.

Înscriere ateliere: 0724 125 946 – Anca, 0724 401 390 – Lili.