Ziua Internațională a Teatrului, marcată la Centrul Jean Constantin

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Constanța „Teodor T. Burada” marchează Ziua Internațională a Teatrului, la Constanța, prin workshop-ul interactiv „Teatrul azi”, găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul este dedicat actorului Virgil Andriescu și activității sale în domeniu.

Ziua Mondială a Teatrului este aniversată anual la 27 martie. Instituită în 1961, la Viena, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de centrele naţionale ale institutului. ITI a fost înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic. Începând din 1962 s-a conturat o tradiție de transmitere a unui mesaj dedicat acestei zile, de către o personalitate din domeniu, actori, regizori și dramaturgi aducând astfel un omagiu actului artistic.

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Artă, de la viziune la formă”, inițiat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin intermediul căruia se urmărește recunoaşterea meritelor persoanelor care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea actului cultural – artistic și încurajarea exprimării prin artă. Adiacent discuțiilor prilejuite de organizarea workshop-ului, spectatorii se vor bucura de o expoziție de fotografie cu momente inedite din activitatea actorului, de o selecție de fragmente din filmele care poartă amprenta maestrului cât și o colecție de costume din recuzita Teatrului de Stat Constanța.

Publicul constănțean este așteptat așteptăm miercuri, 27 martie, începând cu ora 10:00, la sediul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56, pentru a celebra teatrul și arta, în toate formele ei.