AUTODENUNȚ: M-au năimit turcii să spun că-s frumoase vacanțele la ei. Și bulgarii. Și cretanii

Înțeleg de la doamna Anca, șef executiv la organizația de aplaudat ce spune Mohammad, că noi, presa de căcat din România, suntem trădători de țară, scriem laudativ despre vacanțele superbe din Antalya, Creta și Nisipurile de Aur, în loc să constatăm patriotic că e mai bine să ne înghesuim la șaormele și clătitele cu ciucalată din Mamaia, hamsiile moarte de insolație din Cap Aurora sau bazarul de azilanți de la Mangalia, toate la prețurile mai mult decât patriotice, fabulos de îmbietoare pentru orice intelectual cu salamul și brânza-n sacoșa de rafie, sosit pe litoralul românesc.

Simt, așadar, că este nevoie de un AUTODENUNȚ: Da, doamnă, în nemernicia mea de câine turistic, am lins mâna turcească, grecească și bulgărească vecină, care m-a urcat în avioane, m-a îndopat cu delicatese orientale și mediteraneene, m-a târât în zeci de hoteluri de 5 stele adevărate, m-a obligat la regimuri ultra all inclusive, ultra all inclusive plus și ultra all inclusive ultimate (de ăsta nici nu știu dacă s-a auzit în România) și toate astea moca, moca, moca. Da, doamnă, în nemernicia mea am semnat și contracte cu instituții touroperatoare, care m-au plătit ca să le fac reclamă, din banii bașkanilor și efenzilor și jupânilor posesori de hoteluri de pe litoralurile turcești, grecești și bulgărești.

Bineînțeles, aș fi vrut să fi fost chinuit în acest fel de oricare din marii touroperatori români, alimentați de banii propitarilor de hoteluri cu 5, 4 sau chiar trei stele chioare de pe litoralul românesc, dar, ce să vezi, n-a fost cazul. Așa cum nu a fost cazul cu majoritatea membrilor presei de căcat, trădătoare, care nu se ridică la înălțimea valorilor patriotice ale doamnei Anca. Fiindcă la noi, citez dintr-un clasic în viață: dacă nu-i fuți, nu merge treaba. Adică, dacă nu bagi o campanie de presă la marginea șantajului, nu vor băga nici ei mâna în buzunar, ca să facă CE ESTE NORMAL SĂ FACĂ, adică niște campanii de promovare. Bine, există vreo 2 excepții, Bibi și asociația lui Țibuleac din Delta Dunării. În rest, însă…

Deci, doamnă, n-am putut să-mi exprim susținerea patriotică pentru haiducii litoralului, care iau de la săraci ca să dea la bogați, decât închizând ochii, cât am putut de des, la prețurile nesimțite ale vacanțelor de o săptămână de pe Litoral, la prețurile nesimțite din alimentația publică de pe Litoral, la mizernicia serviciilor oferite, la lipsa evenimentelor și a preocupării pentru crearea de evenimente culturale pentru atragerea turiștilor etc. Poate vă mai amintiți câtă mu… câtă dorință de ajutor am/ați primit pentru organizarea Festivalului Vinului din partea operatorilor pe care îi deplângeți, festival pe care un nesimțit l-a copiat strâmb doar ca să prostească niște oameni și să ia un ban de pe spinarea lor. De fapt, ăsta este AERUL GENERAL al litoralului pe care spuneți că-l umplem noi de căcat: vor doar să prostească niște oameni și să le ia banii.

Așa că, da, doamnă. sunt un bulangiu nepatriotic, dar o să spun în continuare că marii hotelieri patrioți nu au mișcat un deget de ani de zile, deși au aflat că turiștii lor se cacă în tufișuri dacă pleacă să viziteze vreun obiectiv turistic din județul Constanța, n-au unde să înfulece un o supă, dacă nu se milostivesc mănăstirile din drum și așa mai departe. Dar, altfel, au gura mare, vor să închidem ochii la prostii și să-i lăudăm gratis, ca să adune profituri fabuloase.

PS Doi turci dintr-un bazar din Alanya m-au cocoșat cu pungi pline cu fistic, rahat, dulciuri și alte mocangeli, doar ca să beau un ceai cu ei și să își facă o poză cu un ziarist din România care e din același oraș cu Hagi. Când s-o întâmpla asta în România, atunci să veniți să aruncați cu noroi la grămadă.