Bărhălescu: Guvernele anulează zboruri, țări întregi în carantină, agentul de turism răspunde politicos

”Criză.

În astfel de momente, de incertitudine și teamă, când clienții au planificat să plece undeva, dar hotelurile sunt închise, companiile aeriene sau guvernele anulează zboruri zilnic și sunt țări întregi în carantină, clienții au nevoie de cineva care să-i înțeleagă, să-i ajute, să-i reprezinte cineva.

Acum realizează cât de mult contează să ai un expert care cunoaște și înțelege industria, are relații puternice cu furnizorii, acum când sistemele automate, chatul sau emailurile sistemelor automate nu functionează, sau stai ore întregi în așteptare pe telefon ca să fii preluat, sau ești deconectat înainte să apuci să vorbești cu cineva și de fapt mesajele care le afișează site-urile sunt de genul: “Nu putem face față volumului prea mare de apeluri, mesaje și emailuri”.

Agentul de turism este eroul foarte puțin remarcat în aceste zile – expert în călătorii , are grijă de clienții lui în situatii de criză cum este și aceasta.
Acum agenții de turism, din agențiile mici sau mari, lucreaza din greu.
Unii stau conectați și câte 16 ore pe zi la sistemele de rezervări, emailuri și telefoane, avand grijă de fiecare client cu detaliile lui de călătorie.

Sunt clienți diferiți cu nevoi diferite, spre destinații diferite.
Sună clienții să reprogrameze, să anuleze, vor să fie aduși mai repede acasă decâ era planificat, sau sună doar ca să gaseasca pe cineva pe umărul căruia să i se plângă de situație.
Ora la care sună clientul nu mai contează.
Agentul răspunde politicos.
Știe că această perioadă va trece.
Nu este prima criză.

Partea bună este că au început să sune cei care visează frumos, să ceara sfaturi unde să calatorească după ce va trece criza.
Asta este de bine.
Trăim acum momentul în care clienții și agenții de turism vor sa treacă această criză și să meargă la muncă.
Nu vrem zile libere sau să fie vineri, vrem să muncim și să ne bucurăm de vacanțe.”

SURSA: Facebook – Cristian Bărhălescu