Be.Safe – BEst Summer Art FEst: ZEUL MĂCELULUI

Astăzi, vineri, 14 august 2020, de la 21.30, la Teatrul de Vară Soveja, iubitorii de teatru sunt invitați la piesa ZEUL MĂCELULUI.
Spectacolul prezintă o realitate care dezvăluie angoase, frustări, diferențe social și moduri de abordare a vieții cotidiene, pornită de la o banală ceartă între doi copii.

Două perechi de părinți grijulii se întâlnesc în sufrageria apartamentului uneia dintre ele să discute civilizat despre incidentul petrecut la scoală între odraslele lor, incident în urma căruia unul dintre băieţi, Bruno, ajunge acasă cu doi dinți în minus drept pedeapsă pentru că a refuzat să îl accepte pe celălalt, pe Ferdinand, în gaşca” sa.
Michel, tatăl victimei, interpretat de Ioan Cretescu, este un om simplu fără prea multe aspirații, un comerciant care aparţine păturii sociale mijlocii. Soţia sa, Veronique (Daniela Bucătaru), este o mare amatoare de artă, fiind „o ditamai artistă la rândul ei”, şi în același timp, un înflăcărat activist pentru drepturile omului. Tatăl tânărului agresor, Alain, jucat de Valentin Popa, este avocatul de succes, carierist convins, care își trăieşte viaţa între două convorbiri succesive la telefonul mobil, de care este complet dependent și ataşat. Soţia sa, Anette (Gina Pătraşcu – Zamfirache), este femeia nefericită în căsnicie care se ascunde pe cât posibil în spatele unei false eleganțe.

„Zeul Măcelului” de Yasmina Reza
Traducere: Tudor Țepeneag
Regia: Erwin Șimșensohn
Scenografie, decor, costume: Mihai Pastramagiu

Distribuție:
Veronique Vallon – Dana Bucătaru
Michel Vallon – Ioan Creţescu
Annette Reille – Gina Pătrașcu Zamfirache
Alain Reille – Valentin Popa

Bilete disponibile online: https://www.mystage.ro/spectacole/zeul-macelului-2506 sau la Casa de Bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bd. Ferdinand 11) după următorul program:
luni: 09.00 – 12 și 16.00-21.00
marți – închis
miercuri – duminică: 09.00 – 12 și 16.00-21.00