Bogdan Niță: Șoferii alegeau să își încerce norocul departe de familie, în vestul Europei…

”Îmi amintesc despre concursurile de angajare organizate în 2016-2017: nu reușeam să angajăm conducători auto pentru a compensa demisiile și cererile de pensionare anticipată înregistrate în același timp.

Pe drept, oamenii alegeau de cele mai multe ori să își încerce norocul departe de familie, în vestul Europei. Fluctuația anuală de personal în rândul șoferilor era de aproximativ 20%, iar salariul de bază brut, de 1.400 de lei (2016).

La preluarea mandatului am fost informat că trebuie să returnez sindicatului un împrumut acordat în luna precedentă pentru ca regia să poată plăti salariile angajaților.

Ieri m-am întâlnit cu viitorii mei colegi, 11 conducători auto care au fost selectați și recrutați în urma unui anunț public. Am întâlnit figuri cunoscute. Câțiva sunt șoferi cu vechime la R.A.T.C., care au decis să se întoarcă la CT BUS după experiențe naționale sau europene.

Unele dintre povești vorbesc despre balanța sfârșitului de lună, viața printre străini și dorul de casă. M-a bucurat mult încrederea cu care investesc CT BUS și convingerea lor că revin la o a doua familie.

Selectia nu a fost ușoară, peste 100 de dosare de angajare au fost înregistrate la HR și continuă să vină noi și noi cereri de angajare.

Astăzi sunt înconjurat la CT BUS de 710 colegi și prieteni. 386 dintre aceștia sunt conducători auto și numai 66 sunt personal TESA. Echipa tehnică numară 102 specialisti, iar lor li se adaugă dispecerii, casierele, controlorii. Comparați voi cu anul 2016, când numarul mediu de angajați R.A.T.C. era de 732, din care numai 333 șoferi!

Deși salariul de bază brut este astăzi 3.400 lei pentru un conducător auto, pachetul și mediul de lucru sunt cele care contribuie la atractivitatea angajării la CT BUS. Programul predictibil, bonurile de masă, voucherele de vacanță și concediul de pâna la 32 de zile sunt beneficiile colaterale adăugate la contractul individual.

Ordonanțele care au instituit starea de urgență și ulterior, starea de alertă au suspendat negocierea prevăzută în luna iulie pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Vom relua discuțiile cu sindicatele imediat ce contextul național și legislația în vigoare o vor permite.

Avem în continuare nevoie de un număr mare de colegi conducători auto: pentru cele 18 miniautobuze ce vor deservi 2 dintre cele 7 trasee noi, pentru cele 41 de autobuze ce sunt achiziționate cu fonduri europene, dar și pentru viitoarele autobuze pentru care ne aflăm în procedura de consultare a pieței.

Știu că mai avem de lucru la conduită și atitutdine. Știu că avem nevoie de vehicule noi, de un sistem modern de plată. Ne cunoaștem bine organizația, dar echipa din ce în ce mai puternică este cea care ne ajută să privim înainte cu încredere.

Pe 12 și 13 august le urăm succes următorilor candidați care vor susține concursul de angajare! Căutăm, în continuare, oameni care știu că a fi șofer de autobuz este o vocație, oameni care să-și asume responsabilitatea transportului de călători.”

Bogdan Niță, director general CT Bus
(sursa: Facebook)