Ce-mi mai plac PR-ii fără creier

Pe bune. În perioada asta tristă, în care majoritatea pufarinilor care urlau că pușcăria la domiciliu e un rahat, smiorcăie pe Facebook-ul vieții lor că trăiesc o dramă, este binevenită apariția PR-ilor fără creier. Ne simțim și noi ca niște regi, avem bufonii la scară, bașca și gratuit. Bine, nu chiar gratuit, fiindcă pentru PR-ii rechinilor imobiliari, de exemplu, plătim prețul sppațiilor verzi transformate în betoane de stăpânii lor. Nu-s chiar gratis, este? Par chiar pipărați, așa e? Ați început să gândiți, asta este bine.

Iaca, după ce ne-am delectat, zilele trecute, cu guițăreala amuzantă a unui PR de rechini imobiliari, care se umfla în pene c-au donat stăpânii o roabă de bidoane cu dezinfectant unor bătrâni, și-am râs zdravăn de amatorismul și subțirenia pregătirii unei campanii electorale pentru un candidat care declară că face doar gesturi dezinteresate, cu spatele la ditai panoul cu mecla lui și numele în clar, nu cumva să rateze ștampilatorii căsuța când o veni vremea, lumina PR-ului strălucitor, cu inteligență și craci de București ne-a scos la cea mai tare comedie. Un mesaj a inundat căsuțele poștale virtuale din toată presa și patronărimea din turism și Horeca, mesaj care declară ziua de vineri, 10 aprilie, Ziua Mâncatului de Acasă (ce cool, băi pluime) și ne recomandă să comandăm ca disperații crăpelniță de la cârciumi și tarabe online, fiindcă iete așa vom da o mare gură de oxigen industriei cârciumarilor.

Pe cuvânt că am râs cu clăbuci. Bun, să zicem că publicul ar adera la idee, fiindcă e pentru generația care stă ore întregi cu ochii în TIK TOK pe canapeaua de acasă. Ce rezultă de aici? Păi A. Restaurantele închise rămân închise, fiindcă nu deschide nimeni pentru o zi, doar nu e tâmpit să modifice toate actele de șomaj, utilități, etc, să facă aprovizionarea pentru o zi de funcționare și aia la ghici, că poate nu te sună nimeni. B. Restaurantele deschise, încă, vor deveni supraaglomerate, comenzile vor avea termene lungi de livrare, se vor enerva clienții, etc. Pe scurt, un căcat de exercițiu de imagine, care nu produce nici un rezultat pozitiv pentru industrie, doar bifează încă un nimic pe lista PR-ilor fără creier.

Aștept cu interes alte acțiuni, cum ar putea fi Ziua Ștersului la cur cu Șpaclul în cinstea mentorului lor Greta, așa, ca să salvăm copacii ăia din care se face hârtia igienică.