Horia Țuțuianu a reușit: Spitalul din Năvodari se deschide în aprilie!

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, își vede împlinite eforturile pentru unul din proiectele pentru care și-a tocit pingele pe drumul spre București:  Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

”Deschiderea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari se află în linie dreaptă. Drumurile la București au dat rezultate și am primit ultimul aviz de la Ministerul Sănătății pentru punctul UPU Năvodari. Vom dota unitatea cu aparatură și echipamente de ultimă generație și în luna aprilie vor putea fi tratați primii pacienți. Mulțumesc domnului primar, Florin Chelaru, pentru suport!” a scris Horia Țuțuianu pe contul său de Facebook.

În urmă cu aproape șase luni, la finalul verii anului trecut, președintele Consiliului Județean Constanța anunța intrarea pe ultima sută de metri a bătăliei pentru autorizarea a ceea ce locuitorii din Năvodari numesc Spitalul Năvodari.

„Creșterea calității serviciilor medicale reprezintă, așa cum am declarat în repetate rânduri, o prioritate a mandatului meu. Vom depune toate eforturile pentru ca achiziția privind dotările cu echipamente și mobilier să se finalizeze rapid, în acest sens fiind deja alocată o sumă de 6,7 milioane lei, din fondurile Consiliului Județean Constanța. În același timp se va face și selecția personalului, astfel încât Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari să fie dat în folosință cât mai repede.
După 30 de ani, am reușit să înființăm la Năvodari un nou spital, care este tot mai aproape de deschidere. După ce Primăria a reabilitat complet clădirea și a modernizat-o, Ministerul Sănătății a emis zilele trecute avizul de funcționare pentru noul Centru de Sănătate Multifuncțional Năvodari, ceea ce înseamnă că unitatea medicală corespunde normelor sanitare în vigoare”, declara în vara anului trecut Țuțuianu. Iată că a venit și ultimul aviz, unul din cele mai sensibile, avizul pentru înființarea UPU, care va suplini considerabil efortul pe care Spitalul Județean Constanța îl face în timpul fiecărui sezon estival, mai ales că orașul Năvodari a dezvoltat capacitatea de cazare în ceea ce privește turismul.

„Este una dintre cele mai bune vești, iar pentru asta trebuie să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia-Marius Țuțuianu. Domnul Țuțuianu ne-a sprijinit și s-a implicat permanent în realizarea acestui obiectiv important pentru Năvodari, împreună cu dânsul <bătătorind cărările> la Ministerul Sănătății și Guvern” a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Noul Centru de Sănătate Multifuncțional Năvodari va dispune de: spitalizare de zi specialități medicale, laborator de analize medicale cu punct de recoltare probe biologice, cabinete medicale în specialitățile: medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie generală, ORL, pediatrie. De asemenea, foarte important, Centrul de sănătate va avea Unitate de Primiri Urgențe – SMURD.