Horia Țuțuianu: Noul Acvariu va avea tuneluri de vizitare, divertisment tip VR, zone educative

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a semnat, astăzi, ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

”Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern. Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.). De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc.” a scris Țuțuianu pe pagina sa de Facebook.

Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean, în condițiile în care vechiul Acvariu, inaugurat în 1960, face față din ce în ce mai greu misiunii pe care o are.