Mărul discordiei: Alocările de fonduri de la CJC. Varianta Țuțuianu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a făcut publică propunerea sa de repartizare a alocărilor de fonduri pentru comunitățile din județ și a postat pe pagina sa de Facebook și un mesaj către cetățeni.

”Dezvoltarea județului Constanța și bunăstarea locuitorilor au fost și rămân o prioritate.

Întotdeauna am considerat că locuitorii județului nu merită să fie monedă de schimb în jocurile politice. Din acest motiv, de fiecare dată, când am primit solicitări de la primari, am răspuns prompt, fără să mă intereseze apartenența politică. Consider că necesitățile comunităților sunt mai presus de orgolii, campanii și inducerea iluziei de implicare, doar pentru câștigul a câteva voturi în plus.

Consiliul Județean Constanța a alocat în acești patru ani fonduri tuturor UAT-urilor, în funcție de solicitările acestora. Întotdeauna, în privința sumelor atribuite, s-au analizat toate considerentele necesare pentru ca acestea să acopere nevoile comunităților în mod echidistant. Voi susține permanent orice proiect care va reflecta realitatea și necesitățile locuitorilor județului.

Varianta de proiect prezentată este bazată pe solicitările depuse, pe necesitățile reale ale comunităților, pe legislația în vigoare, pe avizele comisiei de buget și nu pe fantasmagorii politice.

În speranța că toți consilierii care vor fi prezenți la ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța, din data de 13 iulie, vor reprezenta interesele cetățenilor județului și nu pe cele personale, de grup sau de partid, îi asigur pe constănțeni că nu voi da un pas înapoi atunci când este vorba despre creșterea calității vieții lor.

Țin să subliniez că propunerea de proiect reprezintă o repartizare bugetară echilibrată, în condițiile în care a fost făcută împreună cu aparatul de specialitate, primind toate avizele comisiilor de specialitate dar și cu sprijinul Direcției Generale Economico-Financiare și luând în considerare solicitările tuturor primarilor din județ.” a scris Țuțuianu.

Vezi mai jos propunerea lui Țuțuianu