Mihai Petre: Dacă România modernă și tolerantă presupune abdicarea de la valorile creștine, atunci…

”Așadar, dacă sunt un susținător al familiei tradiționale, cea alcătuită dintre un bărbat și o femeie, sunt „infatuat” și „intolerant”, după cum a afirmat președintele Klaus Iohannis. Dacă, pentru mine, bărbatul este bărbat și femeia femeie, sunt „medieval”, după cum s-a exprimat fostul prim-ministru Dacian Cioloș. Iar dacă îndrăznesc să susțin că aceasta este normalitatea, sunt cel puțin retrograd și expirat, după cum ne spune noul curent care definește că el poate fi o ea, și ea un el.

Dacă România modernă și tolerantă presupune abdicarea de la valorile creștine, de la normal și bun simț, doar de dragul unui progresism găunos, atunci sunt nevoit să recunosc, cu bucurie, că mie îmi place mai mult România „medievală și intolerantă”.

De fapt, aceasta este România bunicilor și părinților noștri, deopotrivă „medievali” și „intoleranți”, de la care ar trebui să luăm exemplu, atât pentru noi, cât mai ales pentru nepoții și strănepoții lor, în aceeași formulă de la Facerea lumii: el ca el, ea ca ea; el cu ea.”

Mihai Petre, analist politic
(sursa: Facebook)