Mihai Petre: Iohannis și PNL ar trebui să depășească obsesia pentru social-democrați

”A fost o perioadă când PSD încasa fiecare lovitură a lui Ioahnnis, ba în plex, ba în ficat, ba în plină figură.

De la începutul anului, dar mai ales în Stările de Urgență și de Alertă, președintele i-a jucat în picioare pe social-democrați. Sigur, numai el putea să o facă și să fie credibil, nu și foștii săi colegi de partid, care nu sunt cu mult diferiți de pesediști.

Gândiți-vă cine s-ar fi uitat sau cine se uită astăzi la Orban când îl atacă pe Ciolacu. Nimeni, nici măcar paharele de bere de pe terasele din București. Iohannis s-a suit pe PSD, iar acest lucru s-a văzut în toate sondajele de opinie.

Dacă PNL este astăzi peste social-democrați meritul îi aparține exclusiv președintelui, nicidecum actului de guvernare liberal, din care nimeni nu înțelege, nu vede și nu simte mare lucru.

Totuși, înclin să cred că perioada în care PSD se îndoia la fiecare pumn al lui Iohannis a trecut. Președintele nu mai poate arăta cu degetul către Ciolacu&Co, în special cu privire la gestionarea pandemiei de Sars-Cov2, pentru că problema nu este la ei, ci la ai lui. Până la urmă țara a fost condusă în ultimele patru luni prin documente neconstituționale, iar cel care ne-a ținut în casă, la spital și ne-a amendat, abuziv, este Guvernul președintelui.

Cred că Iohannis și PNL ar trebui să depășească obsesia pentru social-democrați și să înceapă să guverneze responsabil. Nu de alta, dar dacă scoți PSD din discursul prezidențial și guvernamental rămân doar vorbe, proiecte pe hârtie, afaceri în timpuri de pandemie și încălcarea repetată a Constituției.”

Mihai Petre, analist politic
(sursa: Facebook)