Mihai Petre: O familie săracă, dar bogată în cele îngerești, pornea la un drum greu, de la Nazaret la Betleem

”În urmă cu peste 2000 de ani, o familie modestă, chiar săracă, dar bogată în cele îngerești, chiar cea mai bogată de la Adam și Eva, pornea la un drum greu, de la Nazaret la Betleem, un drum de vreo câteva zile.
În loc de mașină aveau cel mult un atelaj.
Numai Dumnezeu și ei știu ce pericole i-au pândit și cum îngerii le-au deschis calea până la destinație. Sigur nu a fost o plimbare de agrement, cu oprire din hotel în hotel. A fost un drum grăbit, pentru că femeia, cu numele Maria, se afla foarte aproape de ceasul nașterii. Probabil că cei doi și-au planificat călătoria pentru ca Preacurata să nască fie la destinație, fie acasă, după ce se vor fi întors. Cu alte cuvinte, nu au pierdut timpul.
Acest drum este unul dintre motivele pentru ținem Postul Crăciunului. Este mica noastră jertfă, pe care o așternem la picioarele celei mai sfinte familii de la facerea lumii, Fecioara Maria și Dreptul Iosif. Noi, de acasă sau din mașină, pentru ei, cei de pe un măgăruș, prin praf și hârtoape. Ei, pentru a-L aduce pe lume pe Cel care va mântui lumea, noi, pentru a-L primi și a ne mântui prin El, cu mijlocirea lor.
Să îi petrecem cu gândul pe acest drum al smereniei desăvârșite, pentru ca, la capătul lui, să le deschidem larg ușa sufletelor noastre, să ne închinăm cu păstorii și să cântăm cu îngerii: Hristos se naște, Domnul coboară!”

Mihai Petre
(sursa: Facebook)