Mihai Petre: Sub semnul harababurii

”Săptămâna această a stat sub semnul harababurii ce caracterizează începerea noului an școlar și a asemănării dintre Orban și Ponta, Bode și Oprea, PNL și PSD, pe scurt.

Din păcate, acest zgomot gol de conținut al prezentului a acoperit în totalitate câteva dintre evenimentele trecutului, nu foarte îndepărtat, în fața cărora ar fi trebuit să reflectăm mai mult, dacă nu chiar să ne plecăm capetele.

În primul rând, pentru cei aproximativ 500 de morți de la Treznea și Ip, românii asasinați de trupele hortyste în anul 1940, apoi pentru pompierii martiri din Dealul Spirii care nu au cedat în anul 1848 în fața celei de-a treia coloane a otomane fără o luptă crâncenă și, nu în ultimul rând, pentru marele erou transilvănean al Revoluției pașoptiste, „Crăișorul munților”, Avram Iancu.

Tot în această săptămână Austria va recunoaște apartenența Bucovinei la România, Cadrilaterul va intra în componența Bulgariei iar marele om de cultură, Bogdan Petriceicu Hasdeu, va pleca la întâlnirea cu Cel care ni l-a trimis să ne lumineze prin întunericul inculturii, indiferent de timpuri.

Mult mai aproape de noi a fost 9/11, dar parcă și prăbușirea celor două turnuri de peste ocean începe să se vadă mai mult pe fundal și mai puțin în prim plan.

Stau și mă întreb, retoric, dacă astfel de momente nu se mai aud și văd de zgomotul de fond de astăzi, oare în cât timp se va uita prezentul?”

Mihai Petre, analist politic
(sursa: Facebook)