Mirela Matichescu: USR și respectarea legii sau baba și mitraliera

”USR și respectarea legii sau baba și mitraliera în administrație și politică

USR Constanța este supărat. Este foarte supărat. Nu este foarte supărat că nu știe și nu poate să facă ceva constructiv pentru județul Constanța sau pentru Municipiului Constanța. Ci este foarte supărat că de ce-și permit alții să facă ceva pentru județ.
Este o vorbă românească cu un văcar și un sat care se potrivește de minune în acest caz.

Pe fond, lucrurile stau așa:
un lider USR, alintat în anumite medii din județul Constanța “Stan” a răbufnit când a auzit că un parlamentar al statului român chiar s-a gândit să adopte o măsură concretă care să sprijine operatorii economici din HORECA de la nivelul județului Constanța, mai ales pe fondul pandemiei de COVID-19, în condițiile în care turismul reprezintă sursa cea mai importantă de venit pentru județ.
Acești operatori economici, pe care Stelian Ion alege să-i eticheteze “jepcari” sunt firme care plătesc taxe și impozite locale, care plătesc TVA și impozit pe venit la bugetul de stat, care angajează mii de oameni și care deservesc, zilnic, zeci de mii de turiști. Dacă furnizorii de servicii din HORECA sunt “jepcari”, atunci cei care mănâncă banii contribuabililor fără să ridice un deget în favoarea lor sau a județului lor, cum pot fi etichetați?!
Trebuie să rescunosc că acest comportament al domnului #StelianIon, de altfel de grabă luptător în Parlamentul României, este rușinos și dezamăgitor pentru județul Constanța, pentru agenții economici din acest județ și pentru cetățenii care vor să muncească cinstit.
Dar să vezi cum un parlamentar de Constanța alege să insulte și să jignească niște antreprenori și angajații lor, este pur și simplu incalificabil.
Aștept scuzele publice ale dlui Stelian Ion.

De partea cealaltă, liderii locali ai USR continuă să considere că legea este ceva ce poate fi modificată după voința lor politică.
De pildă, Președintele USR Constanța, cel care aspiră la funcția de Președinte al Consiliului Județean, susține că l-ar da afară pe Felix Stroe de la RAJA, dacă ar fi, de facto, Președintele Consiliului Județean.
Prin această poziție, USR Constanța și liderul său demonstrează două lucruri:
1. Că profesionalismul nu contează pentru ei nici cât zăpada de iarna trecută.
Să vrei să joci un meci politic împotriva unui profesionist ca Felix Stroe înseamnă pur și simplu să iei decizia că pentru tine profesionalismul și competența nu pot fi niciodată comparate cu simpatiile sau antipatiile politice.
2. Că respectarea legii este ceva care poate să fie trecut între paranteze politice, tot pe criterii de simpatie sau antipatie. Mandatul Directorului General RAJA expiră în condițiile legii, la termen, nu la fluierăturile unui lider politic, fie el și de la USR. Acest lucru este știu de orice persoană care are o legătură minimală cu administrația și ar trebui să fie evident pentru orice persoană din politică, ca să nu mai vorbesc despre persoanele care au pretenția că salvează județul Constanța sau chiar toată România.

Acest atac la adresa lui Felix Stroe, această dovadă a setei de a politiza toată administrația publică cu prietenii USR Constanța nu trebuie să fie minimizată și nici trecută cu vederea.
USR și liderii săi trebuie taxați, iar românii nu trebuie lăsați să uite, că cei care se prezintă drept salvatori se dovedesc a nu fi decât niște amărâți de ciocli.

USR ar trebui să se uite în oglindă și să să se întrebe ce au făcut ei pentru județul Constanța, pentru operatorii economici din turism sau HORECA înainte să deschidă gura, indiferent de temă.”

Mirela Matichescu
(sursa: Facebook)