Mirela Matichescu: Voucherele de vacanță TREBUIE extinse în sectorul privat cât mai repede posibil!

”Se împlinesc astăzi exact 5 (cinci) ani de zile de când am reușit să institui voucherele de #vacanță. La momentul la care am conceput legea, de ea trebuiau să poată beneficia toți angajații cu contract de muncă, adică peste 5 milioane de români, la care trebuiau să se adauge și funcționarii publici din #România.
Între timp, voucherele de vacanță au ajuns să fie acordate doar în sectorul public, nu și în cel privat. Dar chiar și așa, aceste tichete au însemnat o infuzie masivă de capital în turismul intern și au permis reînvierea unor zone turistice care fuseseră văduvite de activitate de mult timp.

Programul funcționează și funcționează chiar peste așteptări. Asta este evident pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai cârcotași dintre cârcotașii politici.

Acum a venit momentul să ducem lucrurile la nivelul următor: să extindem programul de vouchere de vacanță pentru TOȚI ANGAJAȚII, indiferent că lucrează ÎN #PRIVAT sau LA #STAT. Beneficiile sunt imense și de ele se bucură toată lumea: angajatorii vor fi scutiți de impozite; angajații vor primi o recompensă; operatorii economici din turism se vor bucura de afluență și vor avea activitate; pe orizontala economiei va fi stimulat consumul și producția internă, deci locuri de muncă, TVA, alte taxe și impozite.

#PNL tot caută idei, măsuri, propuneri și proiecte despre ce să facă să stimuleze economia după perioada de restricții care a îngenuncheat HORECA și turismul. Ei bine, le aduc la cunoștință ca nu trebuie să reinventeze roata. Doar să aplice programul de #vouchere de #turism pentru toți angajații cu contract de muncă, indiferent dacă lucrează în sectorul public sau în cel privat, și să facă asta cât mai repede. Efectele pozitive se vor vedea imediat în #HORECA, în turism și în toată economia reală.

Așa cum am susținut acum 5 (cinci) ani, în calitate de președinte #ANT, infuzia de capital în turismul românesc va fi uriașă și va genera efecte pozitive de runda a doua și a treia pentru mult timp de-acum încolo. Iar cel mai important, vom reînvia turismul intern, după ce ani la rând a trebuit să plecăm capul în defavoarea unor alte destinații externe.”