Moaștele Sf. Matrona din Moscova, la Constanța

La Catedrala Arhiepiscopală au venit, de la Moscova, icoana și moaștele Sf. Matrona din Moscova. Acestea rămân până miercuri când merg la biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din localitatea Sibioara, la Vecernie, apoi joi dimineața poposesc la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța.

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881, în satul Sebino din ţinutul rusesc Tula. Din naştere a fost lipsită de vedere, iar copiii adesea o batjocoreau. Locuia în apropierea bisericii satului și mergea la toate slujbele. Pe când avea 17 ani, Sfânta Matrona nu a mai putut merge. Din acea clipă a stat tot restul vieţii mai mult întinsă pe pat, îndeletnicindu-se cu rugăciunea, postul şi mângâierea celor care îi treceau pragul, veniți pentru a primi izbăvire de necazuri şi vindecare de boli.

În data de 2 mai 1952, s-a mutat la Domnul, iar în ziua de 8 martie 1998, au fost descoperite moaştele sale nestricate, răspândind bună mireasmă, care au fost aşezate în mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Moscova. Pe 2 mai 1999, fericita Matrona a fost trecută în rândul sfinţilor de către Biserica Rusiei.