Noul velier CERONAV poartă numele cele mai iubite corăbii românești: SPERANȚA

Nouă Nași și Nașe au botezat noul velier CERONAV, cu un nume ales din mii de propuneri venite din partea constănțenilor, în urma unui concurs public, probabil cel mai iubit nume al unei corăbii românești, legat și de cariera cinematografică al celui mai iubit actor constănțean, Jean Constantin, alias Ismail. Ați ghicit, ambarcațiunea a primit numele SPERANȚA!

SPERANȚA are lungime de 9 m, lățime la cuplu maestru de 2,8 m, randă și foc cu suprafață velică de 40 mp și poate lua la bord 6 persoane și este echipată cu echipamente moderne de navigație, comunicații și corespunde standardelor mondiale actuale de pregătire a navigatorilor pasionați de navigația cu vele.

„Numele velierului este un nume cu o semnificație importantă pentru orașul Constanța”, a declarat Ovidiu Cupșa, directorul General al CERONAV Constanța.

Comisia de NAȘI și NAȘE a fost formată din jurnaliști și publiciști cunoscuți, de la publicații de specialitate sau generaliste: CARMEN ATANASIU – MAREA NOASTRĂ, ALEXANDRA CUCU – REPLICA, ADRIAN GORPIN – PRO TV, CRISTI HAGI – DOBROGEA TV, CRISTINA ILIUȚĂ– RADIO CONSTANȚA, DANIEL LEANCĂ – ANTENA 3, EMA MIHĂILĂ – RADIO SKY, MARIAN MOȘNEAGU – COMANDOR ÎN REZERVĂ – MAGAZIN NAUTIC, FERI PREDESCU – EVENIMENTUL ZILEI.

Odată cu alegerea numelui velierului au fost anunțate și persoanele câștigătoare ale concursului de botezare, care vor beneficia de o ieșire în probe de mare în această primăvară. Cei 14 câștigători sunt: Petrus Daniel, Ileana Pologea,
Glogoveanu Anca, Lisa Urdea Dulhac, Banu Iulian, Jan Huscă, Mugur Vasile, Dana Roxana Caraman, Angy Angy, Gabriel Dumitrescu, Gigel Braicovici, Radu Daniel Dina, Emilia Oproaia, Duca Marius Victor. Având în vedere faptul că au mai fost 3 propuneri asemănătoare și anume: L’Esperance/ Le Sperance și CERONAV Speranța, reprezentanții CERONAV au anunțat faptul că și aceste 3 propuneri sunt declarate câștigătoare. Câștigătorii sunt următorii: Gabriela Scrioșteanu, Cătălin Ngy, Mariana Baleanu.