Piața Ovidiu: Dacă nu săpăm gropi, prăbușim clădiri peste oameni

Nu e prima oară când trec pe lângă clădirea în ruină, practic o bombă cu cărămizi, aflată pe strada Traian, la doi pași de cunoscutele localuri frecventate de constănțeni și turiști: Ana și Ion, respectiv Eteks. Cu priceperea celui care împrăștie parfum peste căcat, cu speranța iluzorie că va mirosi a iasomie și nu altfel, cineva – proprietarul? – a pus un banner mare, pătrat, peste fațada clădirii, în timp ce peretele lateral stătea înclinat, așteptând primul cod galben de furtună ca să se prăbușească.

Și s-a prăbușit. Numai bunul Dumnezeu a făcut ca mormanul de cărămizi și lemnărie să nu se prăbușească peste vreo mașină sau, mai grav, peste vreun pasionat de fotografie, care se străduia să prindă în obiectiv rănita siluetă a Sinagogii din zona istorică a Constanței.

Întrebările care au rămas sunt când se va prăbuși fațada clădirii cu pricina și peste cine. Să fie un turist? Să fie un elev de la Colegiul Mihai Eminescu? Să fie un fotograf pasionat de Peninsulă? Să fie un cuplu de pensionari ieșiți la plimbare?

Răspunsurile pot veni ori de la Primăria Constanța ori de la Inspectoratul de Stat în Ruine poreclite Construcții.