Piața TIC- TAC din Tomis Nord, reconstruită la standarde moderne

Primăria municipiului Constanța a anunțat că începe reconstruirea pieței TIC TAC din cartierul Tomis Nord. Actuala clădire în care funcționează acum piața va fi demolată iar în locul ei va apărea o construcție modernă, primitoare, cu etaj și terasă, cu spații speciale pentru vânzarea produselor de la producătorii locali.

Noua piață TIC- TAC, construită la standarde europene va fi accesibilă inclusiv persoanelor cu dizabilități, fiind dotată, conform proiectului, cu rampe de acces și grupuri sanitare special destinate acestui grup vulnerabil. Zona va fi readusă la viață și schimbată total pentru ca toți locuitorii din zonă dar și producătorii locali să aibă parte de condiții excelente.

”Împreună cu domnul primar Decebal Făgădău ne-am propus în acest an să reabilităm 2 piețe – Piața Tic-tac și Piața Filipescu din cartierul Faleză Nord. Proiectul pentru reabilitarea pieței TIC-TAC este finalizat, sperăm ca în maximum o lună și jumătate să și demarăm lucrările. Practic, această piață va fi demolată și în locul ei va fi construită una nouă. Va fi o clădire cu un etaj. La parter vor rămâne tarabele pentru producătorii agricoli, plus spațiile comerciale care vor avea destinație prestabilită – lactate, carne, panificație, etc. La etaj va fi un spațiu comercial, plus o zonă de terasă. Considerăm că s-ar preta și amenajarea unui after – school aici sau un loc de joacă având în vedere că există atât școală, cât și grădiniță lângă. În zonă mai există 2 piețe: Cireșica și Brotăcei, însă această piață în ultima vreme nu a mai fost atât de populată și din acest motiv ne dorim să o readucem un pic la viață. A fost și dorința domnului primar Decebal Făgădău ca această zonă să dispună de o piață modernă pentru toți locuitorii pentru că este o zonă care are nevoie de o piață la standarde moderne” a declarat Florin Gheorghe, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public Privat Constanța.