ȘANSĂ DE VIAȚĂ: S-a deschis, la Constanța, Centrul OCH pentru Cancerul de Sân

În România, apar anual 9.000 de cazuri de cancer la sân. Din păcate, peste 3.000 de femei nu au nicio şansă să fie salvate, pentru că boala le este depistată mult prea târziu. Aceasta se întâmplă în condițiile în care Cancerul de sân diagnosticat la timp și tratat corect poate fi vindecat.

La Constanța, Ovidius Clinical Hospital a creat un nou concept, Centrul OCH pentru Cancerul de Sân. Servicii medicale performante, echipamente de top, echipă multidiciplinară – toate elementele dedicate prevenției, diagnosticării precoce și tratamentului complet al cancerului de sân sunt de acum într-un singur loc, aproape de casă. Centrul OCH dedicat prevenției cancerului la sân este amplasat în cadrul Policlinicii OCH din Complexul Flămânda, aici fiind implementate protocoalele europene pentru fiecare etapa din procesul de diagnostic si tratament al acestei boli. Au fost achiziționate echipamentele de top, revolutionare și s-a format cea mai bună echipă multidisciplinară de specialisti dedicati si implicati in fiecare etapa din drumul lung urmat de femeile depistate cu cancer de san, inclusiv cu recuperarea postoperatorie.

În cadrul Centrului de excelenta dedicat cancerului de san femeile pot beneficia de: 

→ Prevenție cu sistemul Alprevia ( singurul de acest fel din Romania)
→ Diagnostic imagistic complet (Mamografie, Ecografie, Rezonanta magnetica)
→ Diagnostic histopatologic prin Puncție – biopsie a tumorilor de sân sub ghidaj echografic și analgo-sedare
→ Marcarea tumorilor de sân fara durere
→ Teste de imunohistochimic
→ Chirurgie minim invazivă a sanului
→ Depistarea ganglionului santinela cu dispozitivul Sentimag, unicul din Romania, fara iradiere
→ Terapii medicamentoase inovative
→ Testare genetică prin Roche România
→ Specialistii oncologi de TOP din Constanța și New York
→Consiliere psihologica pre și postoperatorie
→ Recuperarea postoperatorie.

Am solicitat de la specialiștii Centrului informații privind prețurile mamografiilor:
MAMOGRAFIE DIGITALA 2D UNILATERALA – 200 lei
MAMOGRAFIE DIGITALA 2D BILATERALA – 300 lei
MAMOGRAFIE DIGITALA 3D UNILATERALA – 250 lei
MAMOGRAFIE DIGITALA 3D BILATERALA – 450 lei.

”Cancerul de sân este o boala din ce in ce mai frecventa si este vital să fie descoperit la dimensiuni mici, până în 14-15 mm, pentru că atunci are șansele să fie vindecat. Orice femeie poate beneficia de toate mijloacele de prevenție și diagnostic, în cadrul Centrului OCH pentru cancer de sân prin intermediul Cardul OCH cu Algoritm de prevenție personalizată – Alprevia, care include examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate și acces prioritar la consultațiile, analizele și investigațiile necesare” a explicat medicul Bogdan Pană, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și colaborator OCH.

Prin Alprevia, afli exact ce ai de făcut și ce fel de examen imagistic e potrivit pentru tine. Investigațiile imagistice sunt realizate la OCH cu toată gama de aparatură necesară, modern și eficient. Astfel, pacientele pot beneficia de ecografie, mamografie, rezonanță magnetică și computer tomografie.

Echipamentele imagistice sunt noi, dedicate, scad dozele de iradiere și facilitează interpretarea.

Tipul de examinare este adaptat la vârsta femeii, la antecedente, fiecare examen fiind realizat de un tehnician cu experiență. Mamograful din dotarea OCH este special achiziționat pentru noul Centru de excelenta dedicat cancerului de san.

Pentru că OCH beneficiaza de toata dotarea necesara diagnosticului corect si rapid al cancerului de san, orice femeia va putea accesa investigațiile lămuritoare personalizat, în funcție de nevoile și patologia ei. Doar cu o echipă bine instruită și inchegata,cu aparatura de top, performanta, examinarile pot fi de calitate.

O alta noutate la Ovidius Clinical Hospital o reprezinta achizitia dispozitivului Sentimag. Centrul de excelenta OCH dedicat cancerului de san este singurul loc din regiune unde se poate trata cancerul de sân minim invaziv utilizând Sentimag, o tehnologie de ultimă oră, neiradianta, ce detectează tumorile nepalpabile intraoperator si depisteaza ganglionul santinelă. Metoda de diagnostic cu ajutorul dispozitivului Sentimag este unica in Romania, neiradianta si de incredere.

Centrul de excelenta OCH dedicat Cancerului de Sân are în echipa sa specialiști oncologi de TOP din Constanța și New York care iti vor recomanda tratamentul optim de care ai nevoie, teste genetice de ultima ora, teste ce depisteaza predispozitia genetica pentru alte boli.

Pentru detalii suplimentare urmați linkul https://ovidius-ch.ro/noutati/267-preventia-si-depistarea-precoce-a-cancerului-de-san-impactul-asupra-terapiilor-si-vietii-pacientului