ȚAPLIUC: Personaje derizorii încearcă să deturneze candidații PNȚCD

Președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, acuză încercări de racolare a membrilor partidului de către o formațiune electorală nouă, clocită de fostul consilier local Tudorel Chesoi.

”Ultima găselniță a acestui așa-zis „țărănist”, după ce a eșuat în penibila încercare de a păcăli un partid nou, aflat la prima confruntare electorală în Constanța, este aceea de a induce în opinia publică locală, prin intermediul presei, ideea că unii dintre vechii P.N.Ț.C.D.-iști ar trece în gașca sa, care-i numără, în acest moment, doar pe câțiva prieteni și pe unii dintre partenerii apropiați de afaceri” a declarat Țapliuc.

De altfel, președintele țărăniștilor constănțeni reproduce într-un comunicat transmis presei, ceea ce ține să informeze candidatul P.N.Ț.C.D. la primăria Cogealac,, țărănistul Cati Hristu, din Cogealac: „Am fost contactat de către Tudorel Chesoi, care mi-a propus să candidez pentru formațiunea sa politică, de care nici nu auzisem până atunci, în Cogealac. L-am refuzat, chiar după primele cuvinte. Singurul partid național-țărănist, al lui Maniu, Mihalache, Coposu și Rațiu, este P.N.Ț.C.D. Voi candida la Primărie și Consiliul local pentru acest partid, indiferent de situație. Suntem într-o alianță cu P.S.D. și A.L.D.E., pentru aceste alegeri locale. Prin urmare, voi candida din partea țărăniștilor mei, pe lista comună a acestei coaliții. Nu este adevărat că aș fi negociat sau că aș negocia cu cineva, cu atât mai puțin cu cei care încearcă să divizeze și să păcălească numerosul nucleu de țărăniști autentici, care sunt foarte activi și în localitățile județului Constanța. Candidez pentru P.N.Ț.C.D. și punct!”

”Este un ultim, dar lămuritor, răspuns la încercările de manipulare a opiniei publice, comise de cei care se pretind a fi, în ciuda deciziilor definitive și irevocabile ale Instanțelor de judecată, continuatorii și mesagerii unicului spirit, principial și valoric, al național-țărăniștilor creștini și democrați, aflat în plină și evidentă revigorare și, implicit, restartare. NU vom reveni și cu alte încercări ratate ale acestor indivizi, fiind conștienți de faptul că nu avem ce să căutăm în astfel de prea joase niveluri ale confruntării politice” a avertizat Țapliuc.