Un nou volum Analele Dobrogei, lansat la Muzeul de Istorie Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța organizează miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 14.00, în Sala Vasile Canarache a muzeului, lansarea primului volum din seria a treia a „Analelor Dobrogei”. Noul volum este continuatorul revistelor de cultură dedicate spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră: „Arhiva Dobrogei” (1916, 1919 – 1920), „Analele Dobrogei” (1920-1938) și a noii serii a „Analelor Dobrogei” (1995 – 2012).

Reluând șirul întrerupt al aparițiilor periodice, după un hiatus de șapte ani, prezentul volum acoperă o paletă largă de subiecte legate de evoluția spațiului dobrogean, fiind prezente cercetări asupra istoriei Dobrogei de la integrarea ei în Vechiul Regat și până în perioadă comunistă, studii dedicate unor personalități dobrogene sau care au fost strâns legate de acest spațiu, unor monumente constănțene, precum și cercetări pe teme de istorie militară, geopolitică și altele.

Tipărit la Editura Ex Ponto din Constanța, volumul An 1 / 2019 din seria a treia a „Analelor Dobrogei” aduce în atenția specialiștilor și a publicului larg, deopotrivă, o serie de mărturii de epocă, documente, imagini de arhivă, dorindu-se a fi un preambul al numărului festiv pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța îl are în pregătire, pentru a marca o sută de ani de la apariția revistei.

Volumul va fi prezentat de membrii Colegiului de redacție a revistei: dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Delia Roxana Cornea, dr. Corina Mihaela Apostoleanu, dr. Florin Anghel și dr. Constantin Cheramidoglu.