Virginia Uzun: Vă invit la o plimbare în parc… măcar imaginară

”În fiecare an, pe data de 9 august, este sărbătorită Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor.
Din păcate, de multe ori, noi, oamenii, neglijăm importanța spațiului verde. În trecut Eforie Sud era cunoscută drept „stațiunea verde a litoralului românesc” sau „stațiunea florilor“, dar în cei 30 de ani postdecembriști, spațiul nostru verde a fost înlocuit de beton.

Articolul 35 din Constituție stipulează „dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic“ și are reflectare și în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, care la art. 6 stabilește că „statul recunoaște dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spațiile verzi proprietate publică“.
Consider că, în primul rând pentru comunitatea noastră, dar și pentru turism, este benefică lansarea de urgență a unui program de investiții pentru extinderea și amenajarea sistematică a parcurilor localității Eforie.

De asemenea, cred cu tărie că este necesară de urgență refacerea și modernizarea parcurilor existente, continuarea lucrărilor începute în acest sens pe alocuri, iar acolo unde este posibil, amenajarea unora noi și, nu în ultimul rând, securizarea tuturor acestor spații prin sisteme moderne de supraveghere video cu rolul de a preveni actele de vandalizare.

O plimbare în parc reprezintă un moment de destindere și socializare, iar specialiștii spun că este benefică pentru psihicul uman, pentru sănătatea unei comunități. De altfel, promovarea protejării parcurilor se face, la nivel mondial, de cele mai multe ori, în numele menținerii sau îmbunătățirii calității vieții.”

Virginia Uzun, candidat PSD la Primăria Eforie
(sursa: Facebook)