Cui folosește GÂLCEAVA STUPIDĂ din jurul Roții Panoramice?

RĂSPUNS: Oricui dorește să mai bată un cui în coșciugul turismului urban la Constanța, în condițiile în care Cazinoul este un șantier care nu se va încheia prea curând, casele de patrimoniu din zona istorică sunt un dezastru stând să cadă în capul vizitatorilor, Muzeul de istorie e crăpat pe toate părțile și își avertizează clienții să fie atenți la țiglele care cad de pe acoperiș, Mormântul Hypogeu zace sub un coteț din cartoane și este arestat de șiruri de căcați umani (la propriu!), Sinagoga s-a prăbușit pe jumătate și lista poate continua pe pagini întregi.

N-am mai văzut de mult timp atâta gargară stupidă. Roata aia este o atracție turistică. S-au dat în ea zeci de mii de oameni, turiști și băștinași. Turiștii nu l-au votat pe Făgădău, iar din băștinași probabil nici o treime. De unde atâta ură și prostie? Să lăsăm explicațiile tip Gâgă, cu organizarea de șantier sau cu autorizația de construcție sau cu stricatul perspectivei maritime pentru imbecilii congenitali. Se vede de la o poștă că este vorba de răzbunare postelectorală. Credeți că întâmplător moș Vergil s-a repezit cu gura-n festivalul Neversea, pe care anunța că vrea să-l mute-n septembrie, nitam nisam, doar fiindc-așa vrea paloșul lui? Bineînțeles că nu. Era doar prima acțiune din categoria ”Să ne răzbunăm pe orice a făcut Făgădău”.

Mă-ntreb dacă oamenii ăștia au înțeles că sunt puși acolo ca să construiască, nu ca să distrugă. De distrus s-au ocupat alții.

PS În timp ce primarul OȘesime și citymanagerul orașului se ceartă țățește pe Facebook cu toată lumea, tencuiala din vârful minaretului Moscheii Carol I stă să cadă în cap cetățenilor municipiului și turiștilor. E doar o chestiune de timp până la producerea unei tragedii…